Κοινωνικός τουρισμός 2023-2024

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού περιόδου ΔΥΠΑ είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2022 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

  • εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  • ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2022-2023) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. Τουρισμός Για Όλους του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού

Πέρσι οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επέλεγαν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνταν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανερχόταν σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν δωρεάν.

Κοινωνικός Τουρισμός για Συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Παράλληλα με το πρόγραμμα τουρισμού για ανέργους και εργαζομένους “τρέχει” και το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους ΕΦΚΑ, πάλι από την ΔΥΠΑ.

Κοινωνικός τουρισμός 2023- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Πέρσι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ άνοιξε στις 15 Ιουνίου.

Για τους συνταξιούχους ΕΦΚΑ οι αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 13 Ιουλίου. Η υποβολή των αιτήσεων γινόταν έως τις 18 Ιουλίου τα μεσάνυχτα.

Για φέτος, αν και υπάρχουν οι εκλογές της 21ης Μαΐου, εκτιμάται ότι οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό θα ξεκινήσουν την ίδια περίοδο.

SofiaΚοινωνικός τουρισμός 2023-2024